Khamis, 2 Jun 2011

Ahlan Wahsalan dari Cik Puan Ayu Blogz

Surah Al Baqarah [2] : [255]

(Allah) yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya).

.......................................

Segala puji-pujian hanya bagi Allah yang Maha Agung yang telah mengurniakan nikmat Islam dan manisnya keimanan dengan ilmu yang telah diwarisi dari utusan-Nya, Nabi Muhammad sallahu ‘alaihi wasallam dan diajarkan serta disampaikan pula oleh pengikut yang mengikutinya dari ahlul bait, kalangan sahabat (r.a) dan para ulama terdahulu hingga zaman sekarang.

--------------------------------------

Terima kasih atas kunjungan dan semoga Allah temukan kita di syurgaNya yang abadi, Amin.

Saya bukanlah seorang ustazah @ ustaz, atau seorang alim yang penuh dengan ilmu di dada. Banyak perkara yang saya tidak tahu.

Perkara yang baik, tiada salahnya dikongsi bersama. Sebarkanlah apa saja yang anda fikirkan perlu disebarkan. Tidak perlu link kembali atau minta izin.

Apa yang anda baca di sini hanyalah maklumat. Ianya akan menjadi ilmu yang manfaat apabila diamalkan. Dan jika kita sampaikan ilmu yang kita ada kepada orang lain, maka Allah akan menganugerahkan kepada kita ilmu yang belum kita tahu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan