Jumaat, 19 Ogos 2011

Sambungan Tentang Perkaitan Asal Usul Melayu, Fahaman Wahabi dan Jack Sparrow

Salam Ramadhan.. Sambungan tentang perkaitan antara asal usul Melayu, apa itu fahaman Wahabi dan bahayanya serta Kisah Jack Sparrow dalam catatan sebelum ini. Penerangan bahagian sejarah Wahabi dan penjelasannya yang panjang lebar ini pula, diambil dari forum yang sering saya lawati.  Bacaan agak berat permulaannya namun saya telah permudahkan agar difahami. Catatan penting dan nama-nama tokoh telah hitamkan agar mudah diingati.

Semua ini adalah satu konspirasi bagi menjatuhkan Islam dan kita sebagai Melayu Islam. Kisah yang perlu pembaca budiman fahami sejarah yang lama tertutup.. setiap satu ada perkaitannya..


Sebarkanlah agar kesedaran dalam diri kita dan umat Islam lain agar tidak mudah terperangkap dengan fahaman ini. Berpegang teguhlah kepada Allah SWT dan ajaran yang dibawa Nabi Muhammad SAW. Insya Allah, dan jangan lupa berdoa pada Allah agar diri dan keluarga kita dilindungi dari fitnah akhir zaman.. aminn


Bahagian 1

Sejarah Fahaman Wahabi diyahudikan oleh Yahudi dan Kenapa Yahudi mencipta Wahabi.

Yahudi adalah bangsa Israel yang sangat benci kepada Tuhan Nabi Muhammad SAW hanya kerana Nabi akhir zaman itu  bukanlah lagi dari Bani Israel. Mereka bangsa yang terlalu tebal asobiahnya, sehingga mereka sanggup bermusuh dengan Tuhan. Sebab itu mereka cetuskan Ajaran anti Tuhan- anti Islam, Sekularisme dan menyebarkannya ke seluruh dunia. Yahudi juga dikenali sebagai Zionis. gerakan ini mula di susun rapi setelah Theodore Herl (pengasas  organisasi Yahudi Internasional) menulis buku "Negara Yahudi" pada 1896.

Konsep ZIONISME yg menganggap kaum Yahudi adalah bangsa terpilih menjadi kuasa terunggul utk memerintah dunia ini.  memerintah dunia ini dari bukit Zion atau sion di Jarussalem sebagai pusat pemerintah Yahudi. Disinilah terletaknya masjidil Aqsa yang telah wujud sejak zaman Nabi Ibrahim A.S ia adalah tapak bersejarah bagi semua agama samawi. Namun, kerana Yahudi dan Kristian menolak Nabi Muhammad SAW,

MAKA Baitul Maqdis menjadi rebutan antara Yahudi, Kristian dan Islam. Baitul maqdis adalah kota ke-3 terbesar umat Islam selepas Makkah Mukarramah dan Madinah Al-Munawarah.

 Makkah Al-Mukarramah:
1)  Terdapat Kaabah dan Masjidil Haram,  
2) Tanah kelahiran Rasulullah SAW
3) Tapak keNabian Muhammad SAW.

Madinah Al-Munawarrah
1) Terdapat Masjid Nabawi. 
2) Terdapat jasad Rasulullah SAW.  
3)Terbina Daulah Islam pertama dimana Yahudi terhalau  dari Haramain (Makkah dan Madinah).

Baitul maqdis
1) terdapat masjidil Aqsa 
2) Kiblat pertama umat islam sebelum diubah ke Masjidil haram
3)Negeri Isra' dan Mi'raj tempat perhentian terakhir sebelum Rasulullah SAW MIRAJ KE SIDRATUL MUNTAHA.

Pada 639M dibawah pemerintahan khalifah Umar Al-Khattab, Gabenor Amru bin Ash berjaya menawan Baitul Maqdis dengan aman damai. Pada 1099M Perang Salib pertama, Baitul Maqdis jatuh ketangan kristian. Pada tahun 1189M Salahuddin Al-Ayubi menawan semula Baitul Maqdis dari tangan Richard The Lion Heart. Maka sempurnalah tiga kota suci ini berada dalam khalifah Islamiyah hingga 1917M.

Dendam Yahudi terhadap Nabi Muhammad SAW dan Islam semakin mendalam. Satu konpirasi dirancang begitu rapi untuk mennentang kebangkitan Islam dari dalam. Yahudi mendirikan pusat  Studi Islam untuk melatih ejen-ejen perisikan untuk menyusup ke dalam masyarakat Islam. Tahun 1822 didirikan "Society Asiatic of Paris", di Paris. Tahun 1823 Royal Asiatic Society of Great Britain and Ireland didirikan di Inggeris; Tahun 1842 American Oriental Society, didirikan di Amerika; Tahun 1916 University of London mendirikan School Of Oriental Studies sekarang menjadi  SOAS (School of Oriental and African Studies).

Ejen-ejen Orientalis itu dihantar ke negara-negara Islam dan untuk menyamar sebagai ulama. Di antara Tokoh-tokoh orientalis dari Yahudi dan Kristian yang menyusup ditengah-tengah umat islam adalah Mr. Hempher (Syaikh Muhammad Majmui) pada tahun 1710 dihantar oleh British  ke Mesir, Turki, Iraq, Hijjaz dan sekitarnya. Mr. Christian  Snouck Hurgronye (Syaikh Abdul Ghaffar) 1857-1936) di Aceh dan Nusantara. Duncan Black MacDonald (1863-1943) dihantar ke Amerika dan menjadi rujukan cendiakawan Islam dari seluruh dunia.


Bahagian 2

WAHABI DICIPTA YAHUDI: Wahabi Satu Konspirasi menjatuhkan Islam dari dalam.

Apa itu WAHABI?

Wahabi adalah satu fahaman yang diasaskan oleh Muhammad Bin Abdul Wahab. Fahaman ini dinisbahkan atas nama bapanya Abdul Wahab kepada WAHABI. Tidak kepada namanya sendiri kepada Muhammadi. ini kerana kesepakatan para ulama supaya umat Islam TIDAK KELIRU dengan fahaman yang dibawa oleh Muhammad bin Abdul Wahab dan ajaran yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW.

Muhammad bin Abdul Wahab adalah orang yang lemah ingatan dan gagap. Ayah dan abangnya sendiri menganggap beliau tidak siuman. Muhammad bin Abdul Wahab sangat terpengaruh dengan ajaran Ibnu Taimiyah yang mengasaskan fahaman Mujasimmah. kemudian dia mengembara dan belajar di Basrah. berguru dengan Syaikh Muhammad Al-Majmui iaitu Mr. Hempher.

Beliau adalah seorang yang pakar bahasa Arab, Turki, Parsi dan telah lama mempelajari Islam. Mr. Hempher merasuah Muhammad bin Abdul Wahab dengan hadiah Mutaah 2 orang ejen perempuan Yahudi yang menyamar sebagai muslimah. Maka dengan Mudah Yahudi mengatur untuk mengajar Muhammad Bin Abdul wahab tentang fahaman yang baru yang sesuai dengan rancangan Yahudi. Dengan ajaran yang baru itu, Muhammad bin Abdul Wahab kembali ke kampungnya, Namun ditentang dan diusir oleh bapanya seorang Ulama Sunni (Ahlus Sunnah Wal Jamaah).

Kerjasama Yahudi, Keluarga Al-Saud dan Golongan Wahabi membentuk kerajaan Arab Saudi.

Selepas diusir oleh ayahnya, Muhammad bin Abdul Wahab menyambung terus menyebarkan ajarannya itu ke seluruh Najd. Perjuangan yang disebarkan oleh Muhammad bin Abdul Wahab itu dipantau oleh Mr. Henpher dan disokong oleh kerajaan British. Muhammad Bin Abdul Wahab membawa misi Yahudi kepada pemimpin-pemimpin Arab.

Pada Tahun 1747 Muhammad Bin Abdul Wahab bertemu dengan Muhammad bin Sa'ud, dia adalah keturunan Yahudi. Maka bergabunglah Muhammad Bin Abdul Wahab dengan Muhammad bin Sa'ud untuk mengembangkan ajaran Wahabi.

Di antara ajaran Wahabi ialah, Siapa yang tidak ikut Wahabi di anggap SESAT, KAFIR, HALAL DARAH dan HARTANYA DIRAMPAS. Dengan fatwa Wahabi Ini, Maka orang-orang yang tidak ikut dengan Wahabi akan dibunuh dan hartanya dirampas. Kaum Wahabi melancarkan Perang di dalam dan diluar wilayah Najd, seperti Yaman, Hijjaz, daerah sekitar Syria, dan Iraq. Mereka membantai 300 lelaki wilayah kota Al-Ahsa dan merampas harta milik mereka. Pasukan Muhammad Bin Sa'ud dan Muhammad Bin Abdul Wahab terus melakukan kekejaman keseluruh Arab. Siapa yang taat kepada ajarannya Wajib berBai'at, bila melawan Wajib dibunuh dan harta miliknya dirampas.

Diantara umat Islam yang paling banyak dibunuh oleh pasukan ini adalah, keturunan Rasulullah SAW. Namun ada diantara keturunan Rasulullah SAW yang sempat melarikan diri ke Malaysia dan Indonesia. Peninggalan Rasulullah SAW dimusnahkan supaya umat Islam tidak lagi membesarkan Rasulullah SAW dan keturunannya. Pada Tahun 1793 Muhammad Bin Abdul Wahab meninggal dunia, Namun ajaran Wahabi semakin mengembang dengan sokongan keluarga Muhammad Bin Sa'ud dan British atau Yahudi.

Dinasti As-Sa'ud dan golongan Wahabi terus meluaskan jajahannya hinga pada tahun 1912, berjaya menguasai seluruh Najd.


Bahagian 3

Yahudi mencetuskan Rovulusi Arab untuk menjatuhkan Empayar Islam Usmaniyyah

Ketika pemimpin Empayar Usmaniyyah telah diserang oleh Penyakit Al-Wahan. Agenda Yahudi seterusnya ialah menghapuskan pemerintahan para syarif Makkah yang bertindak sebagai penjaga Haromain.

Yahudi melantik satu ejen Yahudi untuk masuk kedalam bangsa Arab. Ejen ini ialah sainstis yang menguasai 6 bahasa dunia, termasuklah bahasa Arab. Yahudi mengesan siapakah tokoh bangsa Arab yang inginkan kekuasaan. Ditemukan tokoh Sherif Hussin, wakil empayar Usmaniyyah di Haromain. Yahudi berjaya menghasut dan menipu Sherif Hussain untuk membebaskan diri dari Empayar Islam Usmaniyyah. Yahudi menaburkan semangat Nationalism untuk menentang Bangsa Turki dan memimpin empayar Islam Usmaniyyah. Perhubungan antara Yahudi dan Sherif Husain sangat rapat, Bahkan menjadi kawan karip putranya yang bernama Amir Faisal.

Amir Faisal berpaling tadah dan memihak kepada Britain, sejak dari itulah kerajaan Arab jadi tali barut Britain. Atas nasihat Yahudi, Sherif Hussain mengirim surat rahsia, untuk memohon bantuan tenteran British dengan menjanjikan Sherif Hussain sebagai tentera bagi seluruh wilayah Arab, maka mudahlah Yahudi mencatur keluarga ini untuk mengagih-agihkan wilayah-wilayah sesuai dengan perancangan Yahudi.

Pada Tahun 1915 Britain mula menduduki kawasan Iraq, akhirnya pada tahun 1917, Britain menduduki semula kawasan  Palestin. Pada tahun 1918, tentera Britain menduduki pusat pemerintahan Turki Usmaniyyah, iaitu Istanbul. Perjanjian Faisal & Weizmann ditandatangani pada 3 Januari 1919 dalam Persidangan Paris.

Weizmann adalah President Pertubuhan Zionis Dunia. Selepas perjanjian itu, Weizmann menjadi President pertama di negara Israel. Iraq diserahkan kepada Amir Faisal, Jerussalam atau Palestin diserahkan kepada Kristian, Baitul Maqdis diserahkan kepada Yahudi.

Pada Tahun 1922, setelah tamat Perang Dunia Pertama, persidangan diadakan. Hasil Persidangan,
1. Sistem khalifah Islam di tamatkan.
2. Khalifah dibuang keluar negara.
3.Harta Khalifah dirampas.
4. Kerajaan Turki Baru ditubuhkan atas dasar Sekular dibawah pimpinan Mustafa Kamal Attaturk.
5. Negara-negara jajahan Turki Usmaniyyah di ambil alih sebagai jajahan British, Perancis dan Itali.


Bahagian 4 

Yahudi Melantik Wahabi sebagai Penguasa Haromain

Setelah kejatuhan Empayar Usmaniyyah, Negara-negara kecil seperti Kuwait, Yaman, dan lain-lain diserahkan kepada khabilah-khabilah yang dipilih oleh Yahudi. Negara-negara kecil itu, semua tertakluk kepada jajahan British, Prancis dan Itali. Janjinya kepada Sherif Hussain untuk mengangkatnya sebagai penguasa seluruh Arab hanyalah janji kosong.

1. Sherif Hussain hanya mendapat kerajaan Jordan yang kecil dan miskin. Inilah Balasan bagi pengkhianat Islam.
2. Pada Tahun 1925 keluarga As-Sa'ud berjaya menawan Kota Suci Makkah daripada Sherif Hussain.
3. Pada 10 Januari 1926 Abdul Aziz As-Sa'ud ditabalkan menjadi Raja Hijjaz di Masjidil Haram, Makkah.
4. Pada tahun 1932 setelah menguasai sebahagian besar semenanjung Arab, Ibnu Sa'ud menamakan tanah gabunggan Hijjaz dan Najd sebagai Arab Saudi.
5. Abdul Aziz ibnu Sa'ud kemudian menabalkan dirinya sebagai Raja Arab Saudi dengan sokongan pihak British.
6. Fahaman Wahabi menjadi Agama Rasmi Arab Saudi dan dikembangkan ke seluruh dunia.

Bahagian 5

Mengapa Yahudi Mencipta Wahabi?

1) Yahudi sangat faham, kerana kekuatan umat Islam adalah pada kekuatan Rohnya. Yakni Rohnya sangat kenal cinta dan takut kepada Allah SWT. Oleh kerana itu, umat Islam mesti dipisahkan dari Allah.

2) Yahudi sangat faham, bahawa kehebatan Umat Islam kerana berjaya menghubungkan kekuatan Roh dan kehidupan Lahir. Maka keyakinan adanya kuasa Roh dalam kehidupan Lahir itu mesti dihapuskan.

3) Yahudi sangat faham, bahawa Kunci Kemenangan Umat Islam adalah kerana Adanya Bantuan Ghaib dari Allah SWT. Maka, Yahudi menghapuskan keyakinan Umat Islam kepada perkara ghaib itu. Ulama Sufi dan Tarikat yang mempunyai karomah dikatakan SESAT dan SYIRIK.

4) Yahudi tahu, bahawa kekuatan Islam adalah kepada Pencintaan Umat kepada Rasulullah SAW, Ahlul Bait, dan Para Sahabat Baginda SAW. Maka segala peninggalan atau amalan boleh meyuburkan kepencintaan itu diMUSNAHkan dengan alasan Bida'ahkhurafat, dan Syirik serta lain-lain alasan yang diada-adakan.

5) Yahudi sangat faham selemah-lemah umat Islam, Mereka sangat fanatik agama para Ulama. Oleh kerana itu, ulama baru dan Islam gaya baru mesti dicipta yang sesuai dengan Agenda Yahudi itu.

6) Untuk menguasai Kota Suci Umat Islam Haromain. Yahudi tidak dapat menghancurkannya seperti tempat-tempat yang lain kerana ditakutkan Umat Islam Sedunia akan bangkit menentang Yahudi.


Bahagian 6 

Kejahatan Wahabi
1) membuat Fatwa setiap yang Bida'ah itu sesat dan yang sesat itu neraka.
2) membuat Fatwa Umat Islam yang tidak ikut ajarannya itu sesat, Halal Darah dan Hartanya dirampas.
3) Membunuh Keturunan Rasulullah SAW.
4) Menghukumkan Sesat keturunan Rasulullah SAW dan Para sahabat yang Utama.
5) Menganggap Alam Roh Itu tidak Wujud.
6) Menolak adanya Alam Lahir dan Alam Roh.
7) Memusnahkan peninggalan Rasulullah SAW.
8) Dalam mempelajari Ilmu Usuluddin atau Tauhid menganut fahaman Ibnu Taimiyyah, yang menganggap Tuhan Itu berjisim seperti makhluk atau mujassimah.
9) Didalam Feqah dibenarkan menampal-nampal mazhab.
10) Mengambil Sumber Al-Quran dan Hadith tanpa ijma' Ulama dan Qiyas.
11) Melarang keras Umat Islam berdoa dengan tawassul (perantaraan).
12) Melarang menziarahi Kubur sekalipun Makan Nabi muhammad SAW.
13) menghancurkan bangunan atas tempat lahir Nabi SAW.
14) Melarang memuji-muji Nabi seperti baca Qasidah, berzanji, Burdah, tahlil, dan sebagainya.
15) Melarang Umat Islam merayakan dan memperingati Maulidur Rasul, Israk Mikraj, dan semua perayaan hari kerayaan Islam yang lain.
16) Melarang belajar Sifat 20 dan menuduh sesat fahaman Asy'ari iaitu fahaman Kaum Ahlus sunnah Wal Jamaah.
17) Melarang Amalan Tarikat, Umpamanya Tarikat Naqsabandiyyah, Syazali, Muhammadiah dan lain-lain tarikat.
18) Mengundang Amerika untuk mengesport kekayaan minyak di timur tengah.
19) Berkomplot dengan Amerika membina pengkalan tentera di Arab Saudi.
20) Meminta bantuan tentera bersekutu dalam perang, untuk menghancurkan Saddam Hussain.
21) Mencetuskan Gerakkan Teroris seperti Al-Qaeda, dan lain-lain. Untuk memburukkan Imej Islam.
22) Mengubah Arab menjadi Negara Yahudi, dan Haromain menjadi Kota Yahudi, dan lain-lain kejahatan yang merupakan konfirasi Yahudi seperti Punk, Skin Head, Black Metal, Chikano dan lain-lainnya. yakni Untuk menghapuskan keyakinan dan cinta Umat Islam kepada Allah SWT dan Rasulullah SAW. supaya umat islam mengikut cara hidup yahudi dan meninggalkan Tuhan Nabi Muhammad SAW.

Jelaslah bahawa tujuan Wahabi adalah untuk meninggalkan Allah SWT dan Rasulullah SAW dan mengikuti Yahudi. Wahabi adalah buatan Yahudi.

" Para pembaca yang budiman, kaitkan lah dengan catatan saya sebelum ini.. 


http://cikpuanayu.blogspot.com/2011/08/nota-kecil-tapi-besar-sekularisme.html

http://cikpuanayu.blogspot.com/2011/08/piramid-melayu-tersembunyi-di-lautan.html
Benarkah kitalah bangsa yang hilang itu? Sejarah menyatakan  Islam bangkit dari Timur.. kaitkan dengan catatan tentang Sekularisme, Nasionalisme, Piramid Melayu dan Kisah Jack Sparrow. Semua ini ada kait mengait dari satu sama lain.. 

Banggalah dilahirkan sebagai Melayu Islam dan Ahli Sunnah Wal Jamaah.. Wallahu'alam.. Semangat menjadi pejuang Islam datang dari hati kita dulu, baiki diri kita, kenal hati, kenal Allah dan hayati perjuangan Rasullah. Rajin2lah mengenali susur galur kita (berasal dari tread Nabi Yusuf yang hilang itu dan Nabi Ibrahim). Fahami dan sebarkan. Melayu Islam takkan hilang didunia. Sejarah kita yang telah lama disembunyikan oleh anasir-anasir jahat yang cuba untuk megubah sejarah..Insya Allah,  Allah bersama kita"

1 ulasan:

  1. kekuatan kita sebagai umat islam melalui ilmu agama kita iaitu agama islam... megapa snouck hurgronje sanggup belajar bhasa arab,pura2 memeluk islam,guna nama islam...snouck yg telah membinasa islam di nusantara..ini semua merupakan salah satu cara utk mengaburi,memusnahkn umt islam... ini semua bru skit..masih byk blm terjawab...sedarlah wahai umt Islam trmasuk diri saya...

    BalasPadam